Desert placinta cu migdale si lemon curd / Galette des rois

de Catalina L in Prajituri, 26 Ian 2019 | 2510 vizualizari

 

Iata a 2a reteta pregatita anul acesta cu ocazia Epifaniei dupa reteta cu ciocolata si pralin.
Placinta numita "la galette des rois" este o placinta foarte populara in Franta cu ocazia Epifaniei ce se sarbatoreste pe 6 ianuarie. Este pregatita si servita toata luna ianuarie.
A fost asa de buna incat am facut-o de 2 ori.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/01/placinta-cu-migdale-si-lemon-curd.htm

 

INGREDIENTE

  • 2 aluaturi rotunde de foietaj
  • 1 galbenus+ 1 lingura de lapte pentru dorat
  • 1 figurina + 1 coroana

Pentru crema Lemon Curd :

  • zeama de la 3 lamai bio
  • 1 ou intreg si 2 galbenuse
  • 120 g de zahar
  • 1 lingura de maïzena (amidon de porumb)
  • coaja de la o lamaie

Crema de migdale:

  • 170 à 200 g de crema Lemon curd
  • 2 oua
  • 100 g de unt moale
  • 80 g zahar
  • 120 g de migdale macinate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu migdale si lemon curd / Galette des rois:

Preparare Lemon Curd: 

Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga sucul de lamaie si amidonul si se amesteca. Se pune amestecul obtinut intr-o cratita pe foc. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute.

Atentie crema se atașează rapid ... se amestecă in continuu cu un tel.

Se lasa sa se raceasca.

Acest preparat se poate pastra  timp de aproximativ o saptamana in frigider intr-un borcan inchis

Am pus film alimentar la suprafata si lasat o noapte la rece.

A 2- a zi incaziti cuptorul la 180°C.

Pregatiti crema de migdale :

Frecati untul cu zaharul, adaugati ouale treptat si apoi migdalele macinate.

Amestecati bine si incorporati apoi crema lemon curd. Puneti dupa gust, eu am pus 200 g.

Punem pe o placa tapisata un aluat de foietaj.

Depuneti crema in mijloc. Cu un penson ungem marginile aluatului cu ou batut sau cu apa .

Ascundem figurina şi acoperim cu cea de-a doua foaie.

Taiem surplusul de aluat si sudam marginile.

Decorati cu un cutit- eu am trecut deaspura un rulou decorat.

Ungem foaia de deasupra cu galbenusul bătut şi amestecat cu 1 lingura de lapte rece.

Intepati cu o scobitoare sau faceti o gaura mica in mijloc.

Se coace in cuptorul incalzit la 180°C timp de 30 minute.

Se serveste calduta cu cidru (cidrul este o bautura slab alcoolica 3 – 8%, obtinuta prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor sau perelor, dar si a gutuilor la o temperatura de 4 – 16° Celsius).

Foarte Buna ! Incercati !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu migdale si lemon curd / Galette des rois" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

28.01.2019, 09:31

simona72 1

28.01.2019, 16:30

Cred ca a iesit o nebunie!! Imi place mult si Lemon Curd-ul si migdalele...eu inca nu le-am combinat, dar par sa se "pupe"

dantes 1

30.01.2019, 10:45

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de Pancakes cu Cacao cu Sos de Ciocolata si Fructe

ieri la 17:49

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

pe 20.05 la 23:04

Supa gulas - Reteta ungureasca de supa savuroasa

pe 20.05 la 17:30

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de briose cu dovleac si ciocolata neagra